Prisen for laksefilet er mangedoblet. Det er for dyrt for studentene

Nyheter
0

Konsumet av sjømat faller tilbake i Norge.

For elleve år siden kostet en pakke med fire laksefileter á 125 gram på Kiwi 39,50 kroner. I dag koster samme pakken nesten fire ganger så mye, altså 137,50 kroner.

Student Martin Norheim har gitt opp. Han kjøper ikke lengre fisk. Det er for dyrt.

– Jeg sjekket fiskeprisene det første året jeg var student. Men etter det ga jeg opp. Jeg er kanskje litt kynisk, men jeg kjøper heller tran. En flaske holder mye lenger enn et fiskestykke, sier han til Aftenposten.

– Jeg prioriterer proteiner som er billige, sier Norheim.

En annen student, Johannes Andreassen, kjøper heller ikke fisk. Det koster for mye. Til prisen av én kilo laks får man flere kilo med frossen kyllingfilet i Sverige, påpeker han.

– Det er så enkelt, sier han til Aftenposten.

De siste ti årene har sjømatkonsumet i Norge falt med en prosent i året. Det betyr at vi spiser tre kg mindre fisk pr. år enn vi gjorde for bare ti år siden, ifølge Norges sjømatråd.

Sushi. Foto: Aslak Berge