Praxair skifter navn og eiere

Nyheter
2012

Det europeiske industrigass-selskapet Praxair er kjøpt opp av japanske Taiyo Nippon Sanso Corporation (TNSC). Det betyr samtidig at Praxair Norge bytter navn til Nippon Gases Norge primo 2019.

Nippon Gases beholder alle aktiva, medarbeidere og ledelsen. Selskapet leverer blant annet gass og teknologi til oppdrettsnæringen i Norge.

Nippon Gases Europe har virksomhet i de fleste land i Europa, og selskapet har rundt 2.600 medarbeidere og mer enn 100.000 kunder. Selskapet er involvert i bransjer som helsevesen, næringsmidler, produksjon, metallurgi, kjemiske produkter, elektronikk og energi.

– TNSC har allerede en svært sterk posisjon i Japan, Sørøst-Asia og USA. Ved oppkjøpet av virksomheten vår, som er en av de ledende industrigassvirksomhetene i Europa, blir TNSC-konsernet også en av de største industrigassvirksomhetene globalt. TNSC-konsernets investeringer i Europa markerer starten på en reise i Europa, hvor konsernet ser frem til ytterligere vekst, sier Eduardo Gil, administrerende direktør for Nippon Gases Europe.

Administrerende direktør for Praxair Norge, Sigurd Haukeli, uttaler at han gleder seg til å fortsette driften av en virksomhet som har sterke forpliktelser innenfor sikkerhet, etterlevelse og miljø.