Portugiser blir teknisk sjef ved bergenskontoret til Elanco

Nyheter
493

Elanco Aqua styrker den norske staben og har ansatt Ana Silva i en nyopprettet stilling som sjef for Technical Services. Fra Bergens-kontoret skal Silva lede de tekniske tjenestene for hele EMEA-området.

Portugisiskfødte Ana Silva har veterinærmedisinsk masterutdannelse fra universitet i Evora i hjemlandet, master i akvatiske veterinærstudier fra Stirling i Skottland og har bakgrunn fra forskning innen anatomisk patologi. Silva har de siste fire årene vært tilknyttet Elanco i Storbritannia, og før det var hun i Skottland som Marine Mainland Fish Health Biologist for Scottish Sea Farm. Nå håper hun å være et synlig ansikt ute blant norske oppdrettere og fiskehelsespesialister.

– Jeg elsker å jobbe med fisken og med menneskene i denne industrien. Målet mitt er å være ute mye og direkte i kontakt med oppdretterne. Fisk er et «swimming being», og jeg vil gjøre mitt for å sørge for at fisken skal ha det bra, sier Ana Silva som nå er på plass i Bergen.

I Elanco har Silva drevet teknisk support både i UK, Irland og Færøyene, og er godt kjent med ulike kulturer. Da Silva ble forespurt om hun ønsket å sitte i rollen, men også om Norge kunne være et mulig arbeidssted, var hun ikke tvil om noen av delene.

– Personlig er jeg av typen som liker å lære nye ting og ikke minst nye kulturer. Norge er dessuten i front på teknologi og utvikling av lakseindustrien. Jeg er fascinert over den norske innovasjonskulturen som driver utviklingen raskt fremover og hvor en ikke er redd for å forsøke nye ting. Jeg er selv en person som liker å løse utfordringer, sier Silva i en pressemelding.

Hun tror at utnyttelse av big data, samarbeid, en åpen kultur og å høste lærdom fra andre industrier, er muligheter som også ligger både henne og havbruksnæringen nært. Dette for å maksimere effekter og sørge for god fiskehelse.

– Vi er veldig glade for å ha Ana med oss på grunn av det høye kunnskapsnivået hun besitter og kundefokuset hun tilfører teamet vårt. Ana vil lede arbeidet med å løfte og tilpasse våre tekniske tjenester for fiskehelsepersonell som nå benytter Clynav-vaksinen i Norge. Denne nye teknologien og den økte etterspørselen i markedet har skapt et behov hos oss for flere spesialister som kan yte det beste for kundene, sier Antonio Ramiro, kommersiell sjef for EMEA i Elanco Aqua.