Polarctic Seafood er konkurs

Nyheter
1278

I en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene fremgår det at det er åpnet konkurs i boet til Polarctic Seafood i Øksfjord i Loppa kommune i Finnmark.

Det bekreftes av både Altaposten og iFinnmark.

Ifølge hjemmesiden til Polarctic Seafood spesialiserer selskapet seg på innfrysing av laks, filetering av laks og produksjon av lakseporsjoner. Fabrikken er på 4.000 kvadratmeter.

Polarctic Seafood ble etablert i 2014, og eies 100 prosent av det polske selskapet Arctic Trading.

Selskapet søkte om frivillig gjeldsordning i sommer, og 19. juli ble det åpnet for dette. Ifølge Altaposten var bakgrunnen for søknaden blant annet at ombygging kombinert med et stort fall i lakseprisene gjorde at selskapet ikke klarte å oppfylle sine betalingsforpliktelser.

Direktør og styreleder i selskapet, Knut Harald Kristiansen, sa i september til avisen at han trodde at selskapet skulle få det til, og unngå konkurs. Slik gikk det altså ikke.

– Når man ber om gjeldordning, så har man en frist på seks måneder for å komme i mål. Dersom det ikke lykkes, så skal det videre til tingretten, sier bostyrer, advokat Håkon Helsvig, til iFinnmark.

Ifølge avisen hadde selskapet 52 millioner kroner i gjeld da konkursen ble åpnet. På kreditorlisten er blant andre Ocean Quality – salgsselskapet for Grieg Seafood og Bremnes Seashore.