Pluss for første gang for Tromsø Fiskeindustri: – Endelig er vi over streken

Nyheter
605

Tromsø Fiskeindustri (Trofi) kan for første gang vise overskudd på bunnlinjen.

– Endelig er vi over streken, og bidrar til «cashflowen». Det har vært en konstant omstilling siden vi la ned fiskeoljeproduksjonen, sier Jens-Petter Jøstensen, direktør ved Trofi til Nord24.

I dag produserer selskapet fiskefôr, blant annet spesialfôr for lusespiseren berggylt, som selges til EU, Island, USA og Canada.

– Vi konkurrerer med de store på verdensmarkedet som BioMar, Skretting og Cargill. Siden vi er små kan vi tilpasse produksjonen bedre til den enkelte kunde, mener Jøstensen.

Selskapet eies av den tradisjonsrike Odd Berg-gruppen i Tromsø, som i tillegg til industri, driver innen eiendom og finans. Gruppen er ifølge Nord24 en av de rikeste bedriftene i Nordens Paris, og har  nær 500 millioner kroner i egenkapital. Den ledes av arbeidende styreleder Benedicte Berg Schilbred, som er Tromsøs nest rikeste, ifølge ligningstallene.

I april kollapset en av Trofis ensilasjetanker med 2.800 fiskeproteinkonsentrat, som er et råstoff i produksjonen av laksefôr, på grunn av snøtyngde. Da fortalte Jøstensen at han aldri hadde opplevd noe liknende. Tanken ble senere revet.