Pharmaq kjøper Fish Vet Group av Benchmark

Nyheter
432

Trond Williksen fortsetter ryddesjauen.

Fiskehelseselskapet Benchmark Holdings har solgt det heleide datterselskapet Fish Vet Group til Pharmaq, for 14,4-14,7 millioner pund i kontanter. Salget omfatter Benchmarks veterinær- og diagnostiske tjenester i Storbritannia, Irland, Norge og Chile. Det endelige vederlaget vil avhenge av visse endelige kostnader som skal bæres av Benchmark.

Transaksjonen er et annet viktig skritt i Benchmarks strategi om å fokusere på sine kjerneområder. Salget styrker konsernets økonomiske stilling og likviditet betydelig, skriver Benchmark i en børsmelding.

– Jeg er veldig glad for å kunne kunngjøre denne transaksjonen, hvor inntektene sammen med inntektene fra salget av Improve International i forrige uke er i tråd med forventningene våre. Disse disponeringene representerer et betydelig skritt fremover i strategien vår for å bli en strømlinjeformet og lønnsom virksomhet fokusert på de viktigste kompetanseområdene våre, kommenterer konsernsjef Trond Williksen.

– FishVet-teamet er en meget talentfull gruppe. Jeg vil takke hvert medlem av teamet og ønske dem suksess i fremtiden, legger han til.

Foto: Pharmaq

Oppkjøpet av Fish Vet Group øker tilstedeværelsen i sentrale markeder, og utvider porteføljen innen analyser som tilbys av Pharmaq Analytiq.

Fish Vet Group har hovedkontor i Inverness i Skottland med tilhørende diagnostiske laboratorier der, samt i Norge, Irland og Chile, hvor selskapet også tilbyr veterinærtjenester og bakteriologi-, histologi- og PCR-tjenester. For å bistå fiskeoppdrettere med å overholde strenge miljøstandarder tilbyr Fish Vet Group undersøkelser og analyser for å overvåke potensielle miljøvirkninger og sikre ansvarlig behandling av fiskesykdommer som en del av en bærekraftig akvakulturindustri. Tester og medfølgende analyser fra Fish Vet Group hjelper produsenter med overvåkning av fiskehelse i oppdrettsanlegg, analyser til hjelp for etablering av anlegg på nye steder, sedimentanalyser og informasjon som kreves av regulatoriske myndigheter. Laboratorieanalysene omfatter blant annet taksonomi av marine bunnorganismer og bunnorganismer i ferskvann, kjemiske analyser av sedimenter og analyser av vannkvalitet.

– Innovative styringsverktøy for fiskehelse, som omfatter et bredt spekter av produkter og tjenester, vil bidra til at vi kan oppfylle kundenes behov på en bedre måte. Vi er svært glade over å kunne ønske Fish Vet Group velkommen til Pharmaq og at vi sammen kan tilby oppdrettere et enda bedre utvalg av løsninger innen fiskehelse, sier Rob Kelly, Executive Vice President og President of International Operations i Zoetis, som eier Pharmaq. 

– Vi er svært glade over å bli en del av teamet i Pharmaq Analytiq, det gjør at vi kan utvide vårt tilbud innen fiskehelse-, miljø- og diagnosetjenester, sier Jan Petter Berg, Global Manager i Fish Vet Group. – Vi ser frem til å fortsette å levere tjenester til våre kunder og å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg over hele verden.