PHARMAQ Analytiq opplever stadig økende etterspørsel etter histologitjenester og utvider staben med to nye histologer.
Mette Hofossæter og Even Mjølnerød har allerede startet, og er nå i opplæring. Histologi-gruppen til PHARMAQ Analytiq utvides dermed fra fem til syv personer, og har store planer for nye tjenester og produkter.
Histologi brukes i dag både som et verktøy for å si noe om hva fisken dør av, men også i økende grad til forebygging og FOU. Gjelle- og hjertestatus før mekanisk avlusning er et godt eksempel på hvordan histologi kan utnyttes for å si noe om helsestatus på fisken, og dette er nyttig for anlegget sin risikovurdering og planlegging. Histologi er et fag som trenger lang opplæringstid.
– Men vi er jo så heldige å ha med Trygve Poppe på laget, og han er jo en fantatsisk pedagog som tar seg av alle de nye, sier Histologi-sjef Renate Johansen.
Mette Hofossæter er veterinær og er i avslutningsfasen på en doktorgrad på tarmhelse hos laks. Hun har tidligere jobbet for Aqua Kompetanse i Rørvik. Dette er en svært nyttig erfaring å ta med seg inn i den nye histologi jobben.
– Mette vil jobbe mest med sykdomsoppklaring på laks, men vi har selvsagt også ambisjoner om å tilby nye tjenester innen tarmhelse, sier Johansen.
Even Mjølnerød kommer rett fra fiskehelsestudie i Bergen. Han har praktisk erfaring med arbeid både på rognkjeks og berggyltanlegg, og vil ha ansvaret for rensefisk.
– Vi satser på at berggylt nå kommer for fullt, og ønsker derfor å ligge i forkant av denne utviklingen. Even er allerede i gang med å lage en uttaksprosedyre tilpasset berggylt. Berggylten har en veldig annerledes tarm enn laks, og dette er noe både Even og Mette vil jobbe med fremover, sier Johansen.