Per Grieg jr. kåret til Norges fremste vekstskaper

Nyheter
1736

Per Grieg jr. i Grieg Seafood gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under mandagens nasjonale finale i Oslo.

Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidligere Ernst & Young) arrangerer kåringen i over 50 land, og Microsoft Norge er samarbeidspartner for programmet.

FOTO: Bård Gudim

Den uavhengige juryen berømmer Per Grieg jr. for utviklingen av selskapet.

«Gjennom gode strategiske beslutninger, risikovillighet og utholdenhet har vinneren evnet å skape en betydelig aktør i et internasjonalt marked. Virksomheten har vist god evne til innovasjon, og vekstskaperen er med sitt samfunnsansvar en pådriver i sin bransje. Virksomheten er en betydelig bidragsyter til en rekke veldedige formål.», heter det i juryuttalelsen.

Under den nasjonale finalen ble det kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Per Grieg jr. i Grieg Seafood vant i kategorien Industri før han mottok statuetten som viser at han er EY Entrepreneur Of The Year 2018.

Henrik Badin i Scanship Holding. FOTO: Bård Gudim

I tillegg vant Oslo-baserte Henrik Badin i Scanship Holding, som blant annet er utstyrsleverandør til oppdrettsnæringen, prisen i kategorien Tjenester.

Det var fjorårsvinner Hans-Petter Mellerud fra Zalaris som sammen med konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund og EYs Nordensjef Erik Mamelund overrakte hovedprisen til Per Grieg jr. under festforestillingen på Radisson Blu Scandinavia i Oslo mandag.

Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i omkring 50 land møtes i Monaco neste sommer.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse den oppmerksomheten de fortjener, sier Ina K. Rosenberg, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige næringslivsjuryen som kåret vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year besto av Åse Aulie Michelet (leder), Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg, Harald Norvik og Hilde Midthjell. Arrangementet ble ledet av Jenny Skavlan.