Påvist covid-19: Stenger filetavdelingen hos Nordlaks Produkter i Hadsel

Nyheter
0

55 personer er sendt hjem.

Nordlaks fikk onsdag 21. juli melding fra lokale smittevernmyndigheter om påvisning av covid-19 hos en ansatt i Nordlaks Produkter. Nordlaks håndterer påvisningen i dialog med smittevernlegen i Hadsel og har besluttet å stenge produksjonen i den berørte avdelingen.

Det er filetavdelingen ved Nordlaks Produkter sitt anlegg på Børøya i Hadsel som er berørt av påvisningen.

– Det er foreløpig ett positivt svar på hurtigtest. Nordlaks har i samråd med smittevernlegen valgt å stenge produksjonen i filetavdelingen inntil resultater fra smittesporing og testing gir oss en bedre oversikt. Det er ett skift med 55 personer som nå er sendt hjem med beskjed om at de skal være i karantene og at de skal kontakte kommunens koronatelefon og få videre instruksjoner derfra, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i en melding fra selskapet.

Kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen (Foto: Nordlaks.)

Nordlaks har over lang tid drevet under strenge smittevernregler, med mål om å stoppe eventuell smitte blant de ansatte.

– Nå vil vi oppfordre alle til å bidra til smittesporingsarbeidet, til å følge anvisningene fra helsemyndighetene og til at alle som blir bedt om å teste seg gjør det, avslutter Martinussen.

Varigheten av nedstengningen vil avhenge av resultater av smittesporing og testresultater i perioden fremover.