– Pandemien vil føre til enorme endringer i markedet og konsummønster

Nyheter
1178

Atlantic Sapphires konsernsjef og gründer Johan Andreassen tror koronapandemien kan bli en fordel for landbaserte lakseoppdrettere.

– Pandemien vil føre til enorme endringer i markedet og konsummønster. Her i USA ser vi et stort til mer fokus på riktig ernæring og god helse. Folk merker seg at det er en sammenheng mellom generell helse og hvor syke en blir av viruset. Sjømatkonsumet generelt i USA er betydelig opp etter korona, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

Andreassen mener videre at dyrere flyfrakt under pandemien, forsterker hans argument om at det å ligge nært markedet, vil gi en god inntjening.

Etter åtte år med etablering rundet det landbaserte prosjektet til Atlantic Sapphire i Florida en milepæl i slutten av september da den første laksen ble slaktet. Nå slakter selskapet ukentlig, med gradvis økte volumer, ifølge Andreassen. Han ønsker ikke å oppgi prisen de oppnår på laksen.

Atlantic Sapphire har ambisjoner om å slakte 220.000 tonn laks i 2031, som vil gjøre selskapet til en av verdens største oppdrettere av atlantisk laks.

Les også: Her er Atlantic Sapphire-sjefens norske sommerresidens

Sjelden vare: Atlantic Sapphire-sjef Johan E. Andreassen viser frem en syv kilos laks fra anlegget i Miami. Foto: Atlantic Sapphire