Onsdag setter flere av Bekkeli-familien seg på flyet til Frankrike. Med seg har de et halvt tonn laks. Premieoverrekkelsen skjer på Grand Hotel de Valloire i de franske alper under Tour de France.
– Det var Are Kvistad, kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge som ringte meg, og spurte om vi kunne sponse med ei kasse fisk som premie. Jeg svarte at jeg måtte tenke på det. Så ringte jeg tilbake ti minutter senere og sa han skulle få 500 kilo. Da ble det stilt i telefonen, forteller oppdretter Ken Rune Bekkeli til Folkebladet.
– Tanken min den gangen var at det hadde vært artig om en franskmann vant og at vi kunne overrekke fisken i Frankrike. Og det slo til. Frankrike er et viktig marked for næringa og denne saken har fått enorm oppmerksomhet der, sier Bekkeli.
Bideau har tidligere fortalt til Folkebladet at laks er favorittmaten hans.
– Han har ønsket seg laksen på flere måter, noe som filet og noe røyka laks. Det skal lokale produsenter sørge for. Noe skal ha noe selv, men han skal også gi bort fisk til familie, venner og lagkamerater, sier Bekkeli videre til avisen.