Overrasket over cash-utbytte etter at Grieg banket forhåndstipsene

Nyheter
919

Venter positiv markedsreaksjon etter fremleggelse kvartalsrapport.

– Grieg Seafood rapporterte en EBIT på 229 millioner kroner, og slår konsensusestimatene med solide 18 prosent. Volumene var i tråd med forventningene, mens EBIT per kilo kom høyere ut, kommenterer Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård i en epost til sine kunder før børsåpning onsdag.

Les også: Resultathopp for Grieg Seafood gir ekstraordinært utbytte

Overraskende
– De vil opprettholde volumguidingen for Norge, men kutter 1.000 tonn i Storbritannia. For 2018 gir de sin første volumguiding, og øker slaktevolumet med en hele 17 prosent. De melder også om et overraskende ekstraordinært utbytte på en krone per aksje for å reflektere en solid underliggende kontantstrøm.

– Basert på bedre enn forventede resultater og utbyttemelding, forventer vi en positiv aksjekursreaksjon i dag, skriver Giskeødegård, som har salgsanbefaling og kursmål 65 kroner på Grieg Seafood.

Lavere kostnader
Også Sparebank1 Markets’ lakseanalytiker Tore A. Tønseth lar seg overraske av oppløftende Grieg-tall.

– Hovedårsaken bak de bedrede resultater er at kostnadene har kommet raskere ned enn antatt i Finnmark. Vi forventet kostnader rundt 41 kroner/kg i kvartalet, men endte opp rundt 36 kroner/kg – og Finnmark hadde nær 50 prosent av slaktevolumet i kvartalet, kommenterer Tønseth.

Tønseth har også salgsanbefaling på Grieg Seafood. Kursmålet er 72 kroner.