Overhalla Betongbygg leverer anlegg til Nordlaks Smolt: – Kontrakten er på omtrent 100 millioner kroner

Nyheter
0

Overhalla Betongbygg skal levere komplett råbygg med kar og RAS-anlegg til Nordlaks sitt nye smoltanlegg i Nusfjord.

Kontrakten er på omtrent 100 millioner kroner, skriver selskapene i en pressemelding.

Det komplette betongbygget vil bestå av blant annet åttekantede betongkar med innstøpt liner. Isolerte karvegger som fungerer som yttervegger skal gi et optimalisert bygg med høy grad av arealutnyttelse.

– Vi er svært glade for samarbeidet vi har med Nordlaks, og etter å ha levert over tjue bygg til Nordlaks, er vi rimelig sikre på at dette kommer til å bli et meget godt samarbeid, sier salgs- og markedsdirektør i Overhalla Betongbygg, Per Einar Dahl.

– Havbruksnæringen er et viktig segment for oss, og vi skal levere skreddersydde løsninger av ypperste kvalitet til det nye anlegget i Nusfjord. Det er gledelig at det begynner å investeres igjen innen havbruksnæringen, fortsetter han.

Nordlaks har hatt konsesjon i Nusfjord siden 1993, og anlegget ble sist renovert i 2007. Det eksisterende anlegget er et gjennomstrømningsanlegg, mens det nye anlegget på 6.000 kvadratmeter vil være et RAS-anlegg.

Leder i Nordlaks Smolt, Øivind Skjevling, sier at utvidelsen i Nusfjord er viktig for hele Nordlaks-konsernet.

– Settefiskproduksjonen er i endring og det er høyere etterspørsel etter større smolt. Større smolt vil redusere tiden fisken er i sjøen betraktelig, og kan derfor redusere antall nødvendige behandlinger mot lakselus og også lusebelastning, sier Skjevling.

– Investeringstakten i havbruk har gått ned etter at grunnrenteskatten ble innført, men investeringer på land er ikke underlagt grunnrenteskatt, noe som gjør det enklere å ha kontroll på disse investeringene.