Tidligere lokalitetsleder i Mowi klar for Garware

Nyheter
0

Olav Kolbjørn Øvereng er ansatt som Teknisk Rådgiver hos notprodusenten Garware Technical Fibres.

– Vi er veldig fornøyde med å få Olav med på laget, sier norgesansvarlig Pål Korneliussen i Garware Technical Fibres i en melding. – Som mangeårig lokalitetsleder i Mowi har han verdifull driftserfaring og vet hva som fungerer i praksis. Han kjenner problemstillingene og «kan språket» til lakseoppdretterne. For oss som notprodusent er det enormt verdifullt.

Øvereng har internasjonal erfaring som Regionsjef for Andromeda (Avramar) i Spania og har jobbet med seabass og bream i Middelhavet der Garware er en stor leverandør.

­- Han har også jobbet på leverandørsiden i Meox og er vant til å finne løsninger for kundene. For oss er dette en perfekt kombinasjon, sier Korneliussen.

– Jeg gleder meg til oppgaven og er faktisk ganske stolt av å bli en del av teamet i Garware, sier Øvereng. – Vi skal sørge for at fisken er trygg inni nota til enhver tid slik at oppdretterne kan sove godt om natta.

– Jeg ser frem til å jobbe tett på kunder for å bidra til å løse utfordringer knyttet til produksjon i sjø. Med oppdrettserfaring fra inn- og utland har jeg stadig jaktet nye løsninger på utfordringer som har oppstått og utfordret leverandører til havbruksnæringen på disse.

– Men aller først gleder jeg meg til å dra til India for å bli bedre kjent med den nye «familien», sier Øvereng.

Indiske Garware er verdens største produsent av notposer, og lager i dag ferdige poser, tau og luseskjørt til mange av verdens store og små oppdrettere. I tillegg produserer selskapet ulike typer tau, fortøyninger, snurpenøter, trål og garn på to fabrikker i India. Garware er også verdens største produsent av sportsnett (fotball, tennis etc.) og lager beskyttelsesnett til landbruk, stillassduk, telt, plasthaller og mye annet. Selskapet er børsnotert i India, har 5.000 ansatte og en omsetning på cirka 1,3 milliarder kroner.