Ørjan vant Bocuse d’Or

Nyheter
681

Han hadde med seg assistent Jimmy Øien og trener Odd Ivar Solvold.

– Vi har det kjempebra nå. Det er fantastisk, sier Johannessen til Bergens Tidende.

USA fikk sølv, mens Sverige fikk bronse i kokkekonkurransen.

Inne i salen var det stor spenning mens resultatet ble lest opp av Lyons ordfører.

– Det var så spennende. Jeg hadde klump i halsen da de først ropte opp prisene for beste kjøttrett og beste fiskerett. Når vi ikke var blant dem, tenkte jeg at vi kom på pallen. Og da var det greit, sier Ørjan Johannessen.

I rolig rekkefølge ble bronse, sølv og gull deretter ropt opp.

– Da de ropte opp USA på andreplass, som jeg trodde skulle vinne, da var jeg spent. Jeg tenkte at det var himmel eller helvete – enten førsteplass eller ingenting, sier han til BT.

Så ble det himmel.

Ørjan Johannessen vokste opp blant gryter og kjevler i familiens eget gjestgiveri i Bekkjarvik i Austevoll. Interessen for matlaging kom tidlig, og i dag er Johannessen igjen på plass i det celebre selskapet Bocuse d’Or i Lyon, også omtalt som kokkekunstens verdensmesterskap.