Optimar på tyske hender, nå blir det bonusfest for de ansatte

Nyheter
4832

Fra i dag er Optimar blitt heleid av det tyske familieeide konsernet Haniel etter oppkjøpet fra Credo Partners. 

Det skriver Sunnmørsposten.

– Vi ser dette bare som en styrke som vil gi stabilitet med all den veksten vi har hatt her. Å vokse fort kan være krevende. Alt som må gjennomføres for å få til denne veksten kan være en påkjenning. Derfor er det godt at Haniel vil tenke langsiktig og ser 30 år fram i tid i stedet for fem som tilfellet var med Credo Partners, sier Elisabeth Marie Vik, er tillitsvalgt for Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT). Ifølge Vik beholder Optimar navnet, strukturen, folket og lokaliseringen.

Hun sier grunnen til at selskapet har opplevd vekst er på grunn av oppsving i laksemarked, og at Optimar har hatt suksess med avluseren Optilice. I år ligger selskapet an til en omsetning på 1,1 milliarder kroner.

Nå blir det bonusutbetaling til jul og familiefest for de ansatte i februar. Hvor stor bonusen blir, vil ikke administrerende direktør Håvard Sætre fortelle, men sier at det «blir såpass at det vises igjen».

– Det var ikke så veldig mange tilbakemeldinger fra de ansatte på informasjonsmøtet i dag (torsdag journ.anm.). Det var kjekt å lese i avisen at de ansatte er strålende fornøyd. Jeg er veldig tilfreds med at ting er landet. Vi fortsetter som før. Ikke minst er jeg glad for å få en så solid eier. Det er positivt for konjunkturendringer som måtte komme enten det butter litt imot eller ser lyst ut, sier administrerende direktør Håvard Sætre til Sunnmørsposten.