Oppdaget hull i ventemerd – mulig rømming hos Nordlaks

Nyheter
1111

Fiskeridirektoratet følger opp en hendelse hos Nordlaks.

– Nordlaks Produkter meldte søndag om mulig rømming på lokaliteten Børøya Slaktemerd i Hadsel kommune i Nordland. Det ble da oppdaget hull i en ventemerd etter at lokale fiskere hadde fått oppdrettslaks i sine garn, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Direktoratet har fått tips om fangst av 14 oppdrettslaks i området sist helg, og ser fangstene i sammenheng med skaden hos Nordlaks Produkter.

Nordlaks har hatt ute gjenfangstgarn etter at skaden ble oppdaget, men har så langt ikke fanget rømt fisk i disse, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

– Ventemerden ble slaktet ut torsdag. Opptellingen kan ikke bekrefte rømming utifra tallene vi sitter på. Hullet var 6×5 masker stort, og ble funnet i et hjørne. Det er viktig at folk som observerer rømt oppdrettsfisk melder fra til oss eller direktoratet, slik at vi får vite mer om hendelsen. Vi har gjort klar prøver av den rømte fisken for å spore opphavet. Dette gjør vi i dialog med Fiskeridirektoratet, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen til iLaks.

KART: Barentswatch