Ønsker seg helst jobb i SalMar

Nyheter
2270

iLaks utfordret studentene på studiet Havbruksdrift og ledelse ved Universitetet i Nordland om hvilken bedrift som var deres foretrukne arbeidsgiver.

Rangeringen ble gjort ved at 15 studenter fra 1-3 klassen i Havbruksdrift og ledelse rangerte sin topp 3-liste innen arbeidsgiver. 1. plass = 3 poeng, 2. plass = 2 poeng og 3. plass = 1 poeng.

Mest populær er SalMar, foran Atlantic Lumpus og Marine Harvest.

Her er listen:

SalMar 16
Atlantic Lumpus 12
Marine Harvest 8
Nordlaks 7
Lovundlaks 7
Lerøy 5
Nova Sea 4
Cermaq 4
SinkabergHansen 2
Arnøy Laks 2
GIFAS 1
Refsneslaks 1
Gigante Havbruk 1
Artec Aqua 1
Salten Aqua 1
Polar Quality 1
Emilsen Fisk 1
Norway Royal Salmon 1

Blant dem som stemte frem Frøyas flaggskip SalMar var Thomas Vian Pettersen.
– Spennende og nytenkende selskap. Tør å satse. Gode resultater og god utnyttelse av gitte ressurser, fremhever Vian Pettersen som SalMars styrker og fortrinn.

Han får støtte av medstudent Lars Berg-Hansen.

– Mitt resonnement er at grunnen til at SalMar er på toppen er rett og slett på grunn av at de er flinkeste gutten i klassen, med sine gode marginer. Mange studenter ønsker å lære av de beste for og så ved en senere anledning reise tilbake hvor de kommer fra for å begynne i det lokale selskapet med de fordelene med å ha med seg kunnskap fra verdens beste oppdrettsselskap. SalMar er nok det beste selskapet å starte i for den som vil satse på en karriere i havbruksnæringen, mener Berg-Hansen.

Generelt mener han det er flere faktorer som er sentrale i valg av arbeidsgiver.

– Lønn og vilkår er selvfølgelig viktig. Den må være konkurransedyktig, men det viktigste er jo trivsel og spennende arbeidsoppgaver, sier Berg-Hansen til iLaks.

18 forskjellige selskaper er inne på listen. Mange av disse er mindre aktører.

– Grunnen til at mange små selskaper er meget godt representert er nok at mange ønsker å komme tilbake til hjemplassen sin, der geografi spiller en viktigere rolle en navn på selskap, mener Berg-Hansen.

Overraskende nok er det en liten rensefiskprodusent som er nest mest populær på listen, nemlig rognkjeksoppdretter Atlantic Lumpus fra Sleneset på Helgeland.

– Det er spennende med nye arter, kommenterer Berg-Hansen.