Omsetning og resultat stuper i Norwegian Weather Protection

Nyheter
1278

Produsenten av presenninger sliter med inntjeningen.

Norwegian Weather Protection (NWP) måtte tåle et fall på nær 35 prosent på topplinjen fra 2017 til 2018.

Det tørket bort mesteparten av resultatet også.

NWP holder til i Frekhaug på Holsnøy, en kort biltur nord for Bergen. Her produserer de tekstilprodukter for forskjellige industrier, og til havbruksnæringen produserer de blant annet luseskjørt og avlusningspresenninger. I 2015 skrev iLaks om selskapet som tjente penger på dårlig vær.

Vanskelige tider
NWP opplevde dårlige tider i oljenæringen, og var tidlig ute med å satse i andre næringer. Året etter skrev iLaks om dobling av ansettelser. Selskapet var tydelig i vekst i denne perioden.

Tallene fra den siste årsrapport viser imidlertid en helt annen virkelighet.

Omsetningen falt som et blylodd i fjor.

Ved flere anledninger har iLaks prøvd å få en forklaring fra daglig leder i NWP, Arne Dalland. På telefon tirsdag morgen sier Dalland:

– Jeg er opptatt med noe møter og greier, så kan ikke snakke nå. Ta kontakt i ettermiddag klokken 15.00, så skal du få et svar.

Lite meddelsom
Tirsdag ettermiddag kontakter iLaks Dalland igjen etter avtale. Han er da på Bergen Lufthavn Flesland, venter på et fly, og sier han ikke kan snakke da heller.

– Jeg kan ikke snakke nå. Jeg sitter midt på Flesland her innimellom mange mennesker. Jeg er på vei inn på et fly til Trondheim. For øyeblikket kan jeg ikke komme med noen kommentar på resultatet på årsrapporten. Ring meg igjen senere, sier Dalland tvilrådig til iLaks.

I mai skrev Sysla at NWP åpnet ny fabrikk på Frekhaug. Dalland var ifølge Sysla den gang optimistisk til fremtiden.

– Vi har aldri vurdert å flytte produksjonen utenlands. Høy kvalitet og gode medarbeidere sørger for at vi er konkurransedyktige, sa han den gang.