Området rundt Mowi-anlegget i Sørfold er nesten isfritt: – Mannskapet sover på skift

Nyheter
1503

Daglig leder i Midt-Norsk Kystservice, Øyvind Bekkavik, har tro på at man får løst isutfordringene i området rundt Mowis lokalitet Kines i Sørfold i Nordland.

«Amron». FOTO: Midt-Norsk Kystservice

Isbryteren «Amron» kom fram til Mowis lokalitet Kines i Sørfold kommune i Nordland 04.30 natt til onsdag. Båten har fått i oppdrag av Mowi å fjerne isen ved lokaliteten Kines i Sørfold, som har skapt problemer i den daglige driften.

«Amron» startet med isbrytingen direkte etter ankomst til Sørfold.

– Mannskapet sover på skift, skriver daglig leder i Midt-Norsk Kystservice, Øyvind Bekkavik i en oppdatering til iLaks.

10-15 centimeter istykkelse
Ifølge Bekkavik så var det mye is rundt lokaliteten, og tykkelsen på isen var rundt 10-15 centimeter. Mowi opplyste tirsdag til iLaks at de ønsker å få fjernet isen før mildværet kommer til helgen.

– Området rundt anlegget er nesten isfritt nå, og «Amron» og mannskapet driver nå og fjerner isen videre innover fjorden, skriver Bekkavik videre.

Her ligger lokaliteten. KART: Barentswatch

Bekkavik forteller at når «Amron» bryter opp isen, så kommer det store isflak som må knuses før det treffer anlegget til Mowi.

– Så «Amron» må gå litt fram og tilbake. Mannskapet har dialog med oppdretterne på stedet, som er der med egen båt og følger med.

Han har tro på at situasjonen løser seg takket være dyktige ansatte fra både Midt-Norsk Kystservice og Mowi.

Ingen skader
Bekkavik sier det ikke har vært skader på verken anlegg, utstyr eller fisk. En stund var det fare for at det skulle komme isskader på merdene, og Mowi måtte derfor passe på lokaliteten døgnet rundt.

– Det virker som det har gått bra, og at de har tatt nødvendige forholdsregler, avslutter Bekkavik.

Video fra området tatt rundt klokken 10.00 onsdag formiddag.