Ombygd supplybåt utstyres med ti lusefiltre

Nyheter
0

Tønsbergbedrift fikk storkontrakt med Frøy.

Ditech fikk i begynnelsen av mars ordre på ti Auto-line VLR selvrensende filtersystemer til Frøy-gruppen. Filtersystemene skal installeres på det ombygde offshorefartøyet «Frøy Challenger» som blir et høykapasitets avlusningsfartøy. 

Les også: Frøy kjøper supplybåt fra DOF: Skal bygges om til avlusningsfartøy

Filtrene er kjent for høy kapasitet, stabil drift og gode resultater på filtreringen. Noe som var avgjørende for valg av leverandør og system for Frøy i dette prosjektet.  

Selvrensende
– Biosikkerhet er en av grunnen til at vi valgte Auto-Line VLR. Ett selvrensende filter med  enkel daglig tilkomst for rengjøring og vedlikehold, noe som gir besparelse på service,  nedetid og redusert vasketid, sier
Karl Erik Saure i Frøy-gruppen i en pressemelding. 

I juni ble filtersystemene levert og skipet forventes å settes i drift i løpet av august. 

Dette er den største enkeltinstallasjonen av Auto-line VLR på et avlusningsfartøy i Norge og de ti filtrene vil ha en kapasitet på 10.000 m3/t. I tillegg til denne avtalen har Ditech allerede levert og har kontrakter på levering av flere selvrensende filtersystemer til oppdrettsnæringen i 2021. 

Lite vedlikehold
– Levering av selvrensende filter til oppdrettsnæringen har økt de siste årene, noe som i hovedsak skyldes gode resultater og erfaringer fra tidligere prosjekter. I tillegg hjelper det at systemene vi leverer er bærekraftige og krever lite vedlikehold, sier
Øyvind Sivertsen hos Ditech. 

Ditech lagerfører et bredt utvalg av  forbruksfiltre og kan tilby alt fra et lite filter til større tilpassende filtersystemer. Selskapet har hovedkontor i Tønsberg og salgskontor i Bergen.