Ola Braanaas blar opp 20 mill: Vil bygge ny barnehage på Byrknesøy

Nyheter
1934

Steelhead Invest, med Tore Larsen og Ola Braanaas, i spissen vil ha fortgang i barnehageutbyggingen på Byrknesøy.

Barnehagen på Byrknesøy er allerede sprengt, og nye barnekull gjør at det haster med å få på plass en permanent tidsriktig og god barnehageløsning på Byrknesøy.

«Det er allerede så trangt i dagens barnehage at det må flere bordseter til for at ungene skal få i seg mat. De ansatte gjør en kjempe innsats for å holde det gående, men med så stor vekst som det er i barnetallet nå, er situasjonen prekær og det haster med å få ny barnehage på plass,» heter det i en pressemelding fra Firda Seafoods eier Ola Braanaas.

«Samtidig ser vi for oss en kraftig vekst i sysselsettingen i årene fremover, bare i Firda Seafood Group forventer vi nærmere 40 nye arbeidsplasser i de kommende årene. Skal vi klare å rekruttere gode ansatte som vil slå seg ned her ute, er barnehagedekning og skole helt sentralt. Kommer det folk, kommer det også barn, her er et samspill mellom næring og kommune, og vi ønsker fortgang i prosessene.»

Derfor har Steelhead Invest inngått avtale om kjøp av tomteareal i tilknytting til skolen på Byrknesøy, og vil tilby Gulen Kommune fiks ferdig barnehage med to avdelinger med 45 plasser ferdig innflyttingsklar til neste høst.

– Vi kommer umiddelbart til å sette i gang planleggings og tegnearbeidet og ønsker barnehageansatte og ledelsen ved Byrknes skole velkommen med i planleggingsarbeidet slik at vi i løpet av kort tid kan legge frem et godt forankret og ferdig konsept for Gulen Kommune, sier Braanaas.

Firda Seafood Group vil innestå for fullfinansiering under byggeprosessen som antas å ha en ramme på mellom 10 og 20 millioner. Så får Gulen kommune vurdere om de ønsker å overta hele barnehagen, eller å inngå en langsiktig leieavtale på bygg og anlegg når dette står ferdig neste høst.

– Vi gleder oss til ny barnehage, å ser frem til vekst og trivsel i Ytre Gulen, sier Braanaas.