Økte slaktevolumer sender lakseprisen ned

Nyheter
1044

Spotprisene faller for andre uke på rad.

– Det er riktig det, sier en fiskeeksportør til iLaks. – Det ligger mellom 62 og 63 kroner på 3-4 (kilo), og så er det en krone opp på størrelsene – 63, 64, 65 kroner.

– Jeg tror det er handlet lite fisk foreløpig. Det er veldig stille.

Fisken sources for tiden primært fra oppdrettsanlegg i Sør-Norge.  

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Denne uken her har det vært hentet mye fra sør. Jeg tror ikke på veldig høye volumer neste uke, men prisen er høy. Etterspørselen er ikke der på disse nivåene her, sier han.

Mer fisk
At prisene går ned idag er det ingen tvil om.

– Det er en kraftig prisnedgang. Det er det, sier en røykeribestyrer.

– Det er mye mer fisk neste uke. Ja, det er det det er snakk om, men jeg tror det (prisnivået – red. anm.) også er høyt. Jeg tror ikke folk kjøper med begge hender. Her er mye fisk som skal opp. Det sto igjen fisk forrige helg, og nå står det også igjen fisk.

Han tror ikke på høytflygende priser, verken idag eller videre utover våren.

Reduserer
– Jeg kjøpte på 65 kroner denne uken, og regner med å betale mindre for neste uke, sier han, og legger til: – Det er ikke rart DNB reduserer pris-estimatene sine.

Innkjøperne har ingen bråhast med å plassere sine ordrer.

– Det er avventende, men mer enn liten nedgang, kommenterer en trader.

– Det er en helt annen slakteaktivitet neste uke. Ser en på volumet som skal slaktes neste uke, og sammenstiller det med prisnivåene på samme slaktevolumer tidligere, er det overraskende hvis markedet aksepterer kun en liten prisnedgang, sier han, og viser til en prisnedgang på rundt fem kroner – til cirka 63 kroner i snitt.