Økte slaktevolumer presser prisen ned

Nyheter
1155

Tredje uke på rad med prisfall for laksen.

– Det siger ned noen kroner, ettersom jeg forstår, ned mot 60-tallet, sier en trader til iLaks.

Han får støtte fra en av sine konkurrenter, som er klar på hva som er årsaken bak prisfallet på tre-fire kroner fra sist fredag: – Volumøkning. Det er så enkelt som det. Og så skal det finne sin balanse. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Prisene de siste par uker har vært over snittprisen for i år, og det er fordi volumene har vært lave i perioden, mener han.

Integrerte
De fem industriaktørene iLaks har snakket med etter lunsj fredag viser til følgende prisleie (til oppdretter) for fisk som skal leveres neste uke:

  • 3-6 kilo 58-60 kroner
  • 4-5 kilo 59-61 kroner
  • 5-6 kilo 60-62 kroner

En øst-europeisk innkjøper bekrefter prisnivået, og legger til at det er særlig de integrerte oppdretterne som kjører volumer nå.

Mye forespørsler
En selger hos en oppdretter ligger imidlertid noe høyere i pris enn de øvrige industriaktørene.

– 62-63 kroner på 4-5, 63-64 kroner på 5-6 og 64-65 kroner på 6-7, sier han, og legger til: – Det er god guffe nå. Våre kunder sier de har mye forespørsler. Jeg tror ikke vi skal så mye ned herfra.