Økte opptak av fisk, men mindre prisbevegelser inn mot neste uke

Nyheter
756

Storlaksprisene korrigerer ned, men for de mest omsatte vektklassene er det ikke store endringer å spore.

– Det går nedover. Du skjønner hvor vi ender i løpet av dagen, sier en fiskeimportør til iLaks. – Det startet høyt og gikk rett ned. Det vil slaktes mye fisk i helgen – alt som ikke ble slaktet sist.

– Men vektene kryper oppover. Det er mye større fisk som kommer nå. Utviklingen vil bli at de større størrelsene detter mer enn de mindre, spår han.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Han beskriver markedet som rolig.

Nedstenging
– Og så har du koronasituasjonen, med ny nedstenging i Frankrike. Vi så jo hvordan det gikk sist. Mindre til Horeca og mer til retail. Også her i Russland er det mye nedstengt. Det kommer en ny runde.

– Denne uken var det mye dårlig vær som ga kanselleringer (av slakt – red. anm.), sier en eksportør. Nå er det fine meldinger. Etterskuddet skal tas opp. Det kommer mer fisk. Det vet alle.

– Og flymarkedet stenger ned neste onsdag. Korea tar ikke i mot flyfisk, og Kina tar lite uansett. Det betyr at 6+ også må inn på Europa. Og 6+ betalte vi 60 kroner for sist, den var kunstig høy. Nå skal den ned mot 50 kroner.

Begrenset
– Det er utfordrende, sier en innkjøper om markedet. – Sist fredag hadde storfisken priser på 60-tallet, i et flymarked som er begrenset. 6+ må ned i Europa-priser – på begynnelsen av 50-tallet, sier han.

iLaks’ industrikilder viser til følgende laksepriser, til oppdretter, for den kommende uke:

  • 3-4 kg 43-44 kroner
  • 4-5 kg 45-46 kroner
  • 5-6 kg 47-48 kroner
  • 6+ kg 50-53 kroner