Oceanize inngår strategisk allianse med nederlandske Healix Group. Sammen skal de resirkulere tau fra havbruk og fiskeri

Nyheter
0

Partnerskapsavtalen er et nytt steg i kampen mot plastforurensning i havet.

Samarbeidet om resirkulering av tau brukt i akvakultur og fiske dekker nå hele Europa, og markerer en betydelig markedsutvidelse for resirkulert plast fra viktige norske havnæringer.

Gjennom partnerskapsavtalen blir Nærøysund-bedriften Oceanize kontraktsprodusent for Healix, den nederlandske lederen innen plastøkonmi, og skal produsere den sertifiserte sirkulærplasten Healix XPP-MR fra tau fra norsk fiskeri- og havbruksnæring.

Renere
Produksjonsprosessen følger strenge standarder for kvalitet og rensing. Det ferdige plastgranulatet skal re-introduseres i opprinnelige industrier og utvider Oceanizes lukkede sløyfe for maritim plast i Europa. Tau fra norsk havbruk- og fiskerisektor vil også kunne finne nytt liv i europeisk emballasje- og bilsektor. 

– Det strategiske partnerskapet med Healix markerer et spennende skritt mot vårt felles mål om en renere, mer bærekraftig planet. Sammen kan vi hjelpe havbruk- og fiskerinæring til å redusere sitt fotavtrykk ytterligere ved å resirkulere mer og bedre, sier administrerende direktør Johan Saugestad i Oceanize i en pressemelding.

Granulat av tau fra havbruk. Foto: Oceanize

Jakt
Partnerskapsavtalen forplikter selskapene til å jobbe for å redusere karbonavtrykket og den globale avhengigheten av jomfruplast. Healix vil overføre sitt sertifiserte plastbehandlingssystem til Oceanize, som vil produsere det resirkulerte materialet fra maritime tau. Oceanize får eksklusive markedsrettigheter og skal selge Healix XPP-MR i Norge, Sverige og Finland, mens Healix dekker resten av Europa. 

– Samarbeidsavtalen med Oceanize er et svært betydningsfullt øyeblikk i vår jakt på å skape en bærekraftig fremtid for plastfiberavfall. Ved å kombinere våre teknologier og ekspertise forsterker selskapene sin påvirkningskraft for å holde plast innenfor økonomien men ute av havene våre, sier Marcel Alberts, administrerende direktør for Healix Group.

Produksjon av taugranulat