Nytt tungt prisfall

Nyheter
0

Lunken kjøperinteresse idet lakseprisen får en ny knekk.

– Jeg hører lavt 50-tall, men hører også 55 til 60 kroner, noe jeg mener er meningsløst. Fortsatt er det mye nedgradert fisk, sier en importør til iLaks.

– Nedre halvdel av 50-tallet, sier en eksportør.

– Mellom 50 og 55 kroner en plass, sier en annen. – Det kan være litt høyere pris på den større fisken.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Dypt fall
Det betyr et dypt prisfall fra forrige fredags spotpriser, som var mellom 62 og 63 kroner i snitt. Siden pristoppen ved påske har spotprisen svekket seg med rundt 25 prosent.

Samtlige industrikilder peker på at det er mye usolgt restfisk i markedet.

– Det står mye usolgt fisk. Det har vært en blodrød uke, sier en eksportør. – Restfisk går under 50 kroner i Oslo. Kundene har brent seg. Prisene ble for høye før påske. Og så ble det mindre prodfisk, eller mer superior.

Billig laks
– 3-4 går på 50 kroner for neste uke. 4-5 på 52 kroner, 5-6 53-54 kroner og 6+ 56 kroner, sier han.

Dette prisnivået bekreftes også av oppdrettere.

– Jeg har en del billig laks jeg må selge, sier en oppdretter og viser til 3-4-priser rett over femtilappen. – 56 kroner på 6+, legger han til.