Nytt oppkjøp: Mørenot sluker Hepsø Notservice

Nyheter
1931

Mørenot styrker sin tilstedeværelse i Trøndelag gjennom kjøpet av samtlige aksjer i Hepsø Notservice.

Gjennom lengre tid har Mørenot ønsket en større lokal tilstedeværelse i Trøndelag. Ved oppkjøpet av Hepsø Notservice etablerer selskapet seg nå med en base i Trøndelag, Norges største oppdrettsfylke, for service til oppdrettsnæringen. Oppkjøpet av Hepsø Notservice kommer etter at Mørenot, i januar, kjøpte Bøteriet i Steigen. Sammen med eksisterende anlegg gjør dette Mørenot til markedsleder på servicetjenester til oppdrettsnæringen med lokal tilstedeværelse nærme oppdrettere langs hele kysten i Norge.

– Med sin lange og stolte erfaring fra fiskeri, har Hepsøfamilien bygget opp Hepsø Notservice til en fremdragende bedrift med sterke relasjoner til sine kunder og en trygg og god arbeidsplass for de ansatte. Det er investert tungt i HMS, kompetanse og utstyr ved det som er blitt en topp moderne servicestasjon. Vi ser nå frem til å videreføre det gode arbeidet og gleder oss til å komme i gang med samarbeidet, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot, i en pressemelding.

Hepsø Notservice, som driver med service og reparasjon av utstyr til havbruksnæringen, har ti ansatte ved et topp moderne anlegg i Steinsdalen i Osen. Selskapet har vokst jevnt og trutt over flere år og nådde en rekordomsetning på over 21 millioner kroner i 2018.

Utnytte kapasitet
– Sammen med våre serviceanlegg på Hustadvika, sør for Kristiansund, og Øksningan, ved Sandnessjøen, vil Hepsø Notservice gi oss mulighet til å betjene kunder sammenhengende og lokalt i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Vi kan også utnytte kapasiteten på de ulike serviceanleggene våre enda bedre, til det beste for kundene. Når vi nå er til stede langs hele kysten med et komplett servicenettverk til havbruksnæringen, ser vi også muligheter for å bygge en enda større virksomhet basert på vår brede produktportefølje, sier Birkeland.

Investeringsfondet FSN Capital V kjøpte seg i fjor inn i Mørenot for å, sammen med de lokale gründerfamiliene, ytterligere utvikle konsernets allerede sterke posisjon innen havbruk og fiskeri. Som en del av dette, skal det bidras til en norskledet konsolidering av det globale markedet både gjennom organisk vekst og oppkjøp.

– Det er svært gledelig at Mørenot fortsetter sin strategi med en økende tilstedeværelse langs kysten. Lokale investeringer og arbeidsplasser er viktig for å skape gode kompetansemiljø langs kysten, samt synliggjøre de positive ringvirkningene fra oppdrett og fiskeri. Hepsø Notservice og de ansatte i Osen er et fantastisk tilskudd til Mørenot og vil bidra til bedriftens videre vekst, sier Ola Kvalheim, Investment manager i FSN Capital.

– Hepsø Notservice er en typisk bunnsolid familiebedrift forankret på lokale arbeidsplasser og et ønske om å skape konkurransedyktig økonomisk aktivitet i et lite lokalsamfunn. Vi må berømme Hepsøfamilien og Oddbjørn for jobben de har gjort samtidig som vi ønsker de velkommen til Mørenot for å sammen skape en fremoverlent virksomhet for å støtte kunder i sjømatnæringen, nå og i fremtiden, sier Kvalheim.

Videreutvikle
– Vi har vært kunde av Mørenot, gjennom vår fiskerivirksomhet, over mange år og kjenner godt til organisasjonen og menneskene der. At Mørenot ønsker å satse videre her i Osen, videreføre arbeidsplasser og aktivitet lokalt og videreutvikle den virksomheten vi har bygget opp var avgjørende for ønsket om å gå i partnerskap sammen ifølge Audhild Hepsø, medeier i Hepsø Notservice.

– Vi har stor tro på Mørenot sine ambisjoner og strategi fremover og blir med videre som en betydelig aksjonær i konsernet. Det er viktig med gode Norske leverandører til sjømatnæringene og svært spennende å bli med på en reise med å videreutvikle Mørenot sier Audhild Hepsø.

Oddbjørn Ovesen, som har vært daglig leder i Hepsø Notservice siden 2006, fortsetter med ansvaret for virksomheten i Osen, samt at han blir en viktig bidragsyter i Mørenot sin virksomhet generelt i Trøndelag.

– På vegne av ansatte og ledelsen i Hepsø Notservice, er jeg veldig fornøyd med å få inn Mørenot som eier og partner. Hepsø Notservice og Mørenot passer veldig godt sammen og vil fortsette å utvikle virksomheten og organisasjonen til det beste for ansatte og kunder. Det var viktig for oss å få inn en aktør som ønsket å satse videre her i lokalt, sier han.

– Vi ser frem til å bli en del av Mørenot og de muligheter det gir oss i form av å videreutvikle organisasjonen. Mørenot er den største aktøren innenfor service til oppdrettsnæringen i Norge og det vil gi oss en fantastisk mulighet til å trekke på hverandres kunnskap og erfaring for å kunne levere enda bedre tjenester og produkter til våre felles kunder, sier Ovesen.