Nytt fall for lakseprisen – ned mot 90 kroner

Nyheter
0

Styrter ned etter å ha vært handlet til tresifret pris i seks uker på rad.

Lakseprisen faller tungt, for andre uke på rad. Markedet flyter over av fisk, mens kjøperne sitter på gjerdet.

– Det har droppet gjennom hele uken. Rundt 90 kroner. Noe mot slutten av uken har gått enda lavere, sier en eksportør til iLaks.

Hausset
– Jeg tror vi kommer til å få kjøpt rundt 90 kroner. Men det kommer til å bli hausset opp litt siden det er en dag mindre i neste uke.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Han antyder følgende priser (til oppdretter) for fisk som skal leveres i neste uke:

  • 3-4 kg 88 kroner
  • 4-5 kg 90 kroner
  • 5-6 kg 95-96 kroner

Prisfallet bekreftes av fem forskjellige eksportører, oppdrettere og importører iLaks har snakket med etter lunsj fredag.

– Kundene er helt avventende. Det står så mye fisk usolgt. Det har vært en dårlig uke for de fleste, sier en eksportør, og antyder et prisleie mellom 80 og 90 kroner.

Forankret
– Jeg har ikke kjøpt noe, og er langt unna, sier en trader.

– Det skal være veldig forankret før vi handler fisk. Denne uken har vært som å stå høyt oppe og gulvet forsvinner under deg. Nå må vi se hva markedet gjør. Rett og slett. Det blir en uke man må avvente og se hva som skjer. Jeg blir veldig overrasket om vi ser 90+, sier han.

– Det høres dramatisk ut, men det er fordi det er dramatisk.