Familieeide selskaper satser på nytt lakseslakteri.
Kurt Roger Sivertsen leder nye Hardanger Seafood. Han var tidligere daglig leder i Hardanger Fiskeforedling, i Strandebarm, som har slått seg sammen med Espevær Laks i det nye Hardanger Seafood.
Det nye slakteanlegget, i Langevåg på Bømlo, er nå under testkjøring.
– Vi har en kapasitet, når det er oppe og går, på 250 tonn per dag. Det vil si cirka 25 tonn fisk inn per time, forteller Sivertsen.
– 250 tonn per dag – det er jo omtrent 10-12 vogntog ut, sier han. – Så det blir ganske mye trafikk.
– Anlegget er bygget så en kan ta i mot fisk fra merdene, vi kan ta levendepumping fisk, bløggefisk og vi kan til og med ta sløyd fisk, sier Sivertsen.
Eierstrukturen består av Lingalaks, Eidesvik Havfiske, Tombre Fiskeanlegg, Fylkesnes Fisk og SalMar, gjennom oppkjøpte NRS.