Nyinnkjøpte skotske anlegg løftet Bakkafrost-volumet

Nyheter
526

Men resultatet var svakere enn forventet.

Bakkafrost levert et operasjonelt driftsresultat på 415,3 millioner danske kroner i fjerde kvartal 2019. Slaktevolumet var 25.855 tonn laks, hvorav 17.930 tonn var slaktet på Færøyene og det resterende i Skottland, opplyser Bakkafrost tirsdag morgen.

Det er første gang nyinnkjøpte Scottish Salmon Company integreres i Bakkafrost-resultatet. Det skotske oppdrettselskapet ble overtatt i begynnelsen av oktober i fjor.

– Vi er tilfreds med resultatet for 2019, kommenterer Bakkafrosts konsernsjef Regin Jacobsen. – Begynnelsen av fjerde kvartal var karakterisert av høyt utbud av småfisk, som rammet markedet. Mot slutten av kvartalet avtok tilbudspresset med et skifte mot etterspørselsdrevet vekst.

– Vårt slaktevolum på Færøyene var det høyeste noen gang for fjerde kvartal, med rekordstor fisk, og omsetning og driftsresultat var også rekordhøyt for et fjerde kvartal, sier Jacobsen, som er særlig tilfreds med den biologiske driften og fremhever da det nye Strond klekkeriet.

Jacobsen er begeistret for kjøpet av det skotske oppdrettselskapet, som gir mange muligheter for virksomheten. Samtidig er han klar på at det vil ta tid før en ser resultatet av investeringene som er gjort her.

Det nypresenterte driftsresultatet er imidlertid vesentlig svakere enn analytikernes forventninger, som var 506 millioner danske kroner.

Bakkafrost-styret har satt av 8,31 danske kroner (11,23 norske kroner) per aksje i utbytte for regnskapsåret 2019.

Bakkafrost forventer en global tilbudsvekst for laks på moderate fire prosent i 2020.

Selskapet guider et samlet slaktevolum på 57.000 tonn (sløyd vekt) på Færøyene og 35.000 tonn i Skottland i år.