Nybygget går rett inn på kontrakt med Grieg Seafood Finnmark

Nyheter
0

Salthammer Båtbyggeri (SHB) overleverte torsdag 24. november ‘’FDA Hans’’ til Finnsnes Dykk & Anleggservice (FDA). 

Kontrakten ble signert i mars 2021 og fartøyet, som er bygget i sin helhet på verftet på Vestnes, har en lengde på 18,5 meter og en bredde på 12 meter. Det er utrustet med blant annet innredning for fem personer, 40 tonns dekksvinsj, fem tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 110 kvadratmeter.

– Finnsnes Dykk og Anleggservice er et skikkelig fremoverlent rederi som det er en glede og stort ansvar å få lov til å bygge og levere fartøy til. Dette er den tredje båten vi leverer til rederiet på under to år, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet.

– Dette er det verktøy rederiet og mannskapet skal leve og arbeide med i mange år framover og vi forstår hvor viktig det er at båten er komfortabel, praktisk og driftssikker. Vi håper vi har levd opp til forventningene og ønsker båt og mannskap lykke!

Fartøyet går rett inn i fast langtidskontrakt med Grieg Seafood Finnmark.

– Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA som en maritim entreprenør, sier daglig leder i FDA, Keneth Larsen.