Ny uke med stabilt høye laksepriser

Nyheter
748

Den siste måneden har lakseprisene holdt seg uforskammet stabile på rekordhøye nivåer. Det fortsetter neste uke.

– Salget har gått noen lunde greit denne uken. Det er ikke for mye fisk, sier en trader til iLaks.

– Smellen kommer, men hvem vet det? spør han retorisk. – Det fôres godt i sjøen. Og når fisken vokser godt vil en kanskje ikke slakte, legger han til.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Impulsløst
Flere av markedsaktørene karakteriserer markedet som avventende og impulsløst. Men prisene synes å holde seg høye.

– Jeg har inntrykk av at de mindre oppdretterne har litt mindre volum, men så kommer de store med litt ekstra, sier en importør, som viser til stabile priser.

Dårlig vær
Det er særlig dårlig vær og krevende logistikk som holder prisene oppe. Det betyr utfordringer med å ta opp fisk, og, ikke minst, å få fraktet fisken til markedet.

– Nå har vi hatt en måned med dårlig vær – i Skottland, Færøyene og Norge. Det er ganske spesielt. Og det er hovedargumentet for at det er så høye priser. Nå er det meldt bedre vært neste uke, legger han til.

iLaks’ industrikilder viser til følgende priser, til oppdretter, for laks som skal leveres den kommende uke:

  • 3-4 kg 73-75 kroner
  • 4-5 kg 77-80 kroner
  • 5-6 kg 83-85 kroner
  • 6+ kg 88-95 kroner