Ny styreleder i Åkerblå

Nyheter
806

Pål Kristian Moe takker av som styreleder i Åkerblå, og inn kommer Anne Breiby.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Breiby har en Cand. Science-grad i fiskeribiologi fra universitetet i Tromsø, og har vært oppdrettskonsulent i Nordland, politisk rådgiver i Fiskeridepartementet og statssekretær i Nærings- og energidepartementet.

De siste årene har hun drevet egen virksomhet med styrearbeid og rådgiving som hovedvirksomhet. Hun er nå styreleder i St. Olavs Hospital og Tafjord kraft, nestleder i styret i AKVA group og styremedlem Salmon Evolution Holding og Fiskeribladet.

– Sjømatnæringen er det mest spennende stedet å være for tiden. Det skjer mye i hele bransjen. Ikke minst gjelder det i Åkerblå. Jeg er veldig imponert over hvordan ledelsen og ansatte har utviklet selskapet til å bli ledende innen sitt område. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og være med å videreutvikle selskapet sammen med styret og ledelsen, sier Breiby i pressemeldingen.

Tidligere styreleder Pål Kristian Moe har har gått over i ny stilling som partner i Broodstock Capital Partners, som er 49 prosent eiere i Åkerblå Group. Han fortsetter som styremedlem i Åkerblå Group.

– Det har vært en spennende og lærerik reise hvor selskapet har utviklet seg betydelig. Styret og selskapet er i gode hender når Anne nå tar over ledervervet, sier Moe.