Ny prissvekkelse: – Så lenge det er omløp på tingene er det bra

Nyheter
1258

15. uke på rad med laksepriser på 40-tallet.

– Det stopper litt opp. Et par kroner ned, tenker jeg, sier en eksportør til iLaks.

– Det er gjort lite foreløpig. Men det er klart det er nervøst ute, siden flere og flere land stenger ned, sier han og viser at koronasmitte fører til flere kansellerte ordrer.

Stabilt i lang tid
– Man har en utfordring med nedstenging ute i markedet, men jeg ser kundene vil jage prisen ned, istemmer en annen. – Jeg tror ikke på et tungt prisdropp. Et par kroner ned.

Det betyr at lakseprisen har holdt seg usedvanlig stabil i lang tid. Det er faktisk den 15. uken på rad med laksepriser på 40-tallet. Prisleiet har stort sett pendlet mellom 44 og 47 kroner – i nesten fire måneder i strekk.

– Faren er at markedet skal bli vant til at fisken er billig. Men, når en ser seg om rundt i verden, så lenge det er omløp på tingene er det bra.

Endring
Det også betyr at den årvisse høstoppgangen for lakseprisen lar vente på seg.

– Det skjedde en brå endring i går. Det detter nå. Særlig på de større størrelsene. Polen er fylt opp, og det er ingen tvil om at det skal ned, sier en importør.

– Jeg hører det er 20 cent mellom størrelsene – 4,10-4,50 euro er det jeg har hørt. Horeca går bort igjen. Og det blir vanskeligere nå, siden det er mer storfisk.

Ifølge iLaks’ industrikilder vil neste ukes laksepriser, til oppdretter, bli i dette leiet:

  • 2-3 kg 35-36 kroner
  • 3-4 kg 42-44 kroner
  • 4-5 kg 44-46 kroner
  • 5-6 kg 44-47 kroner
  • 6+ kg 48-53 kroner