Ny prisoppgang for neste uke

Nyheter
855

Lavt slaktevolum presser opp spotprisen.

– Vi har kjøpt lite fisk ennå, og jeg tror det er mange med oss, men vi har sett de siste ukene at når en kommer opp i åtte euro så går markedet i vranglås, kommenterer en eksportør til iLaks.

– Vi har kjøpt på 68 kroner på 3-4, 69,50 på 4-6 og 69 kroner på 6+. Det vil sikkert havne på priser på 70 kroner på 4+ også. Det har også vært gjort noen få handler på 71 og 72 kroner, legger han til.

Lite tilgjengelig
– 69 kroner på 3-4, 71-72 kroner på 4+, sier en annen, og legger til: – Det virker som det er veldig lite volum tilgjengelig. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Andre har fått tak i laks til lavere priser.

– Alle skulle ha 70 kroner igår, men de har idag solgt på 67-68 kroner i snitt på 3+, sier en vestlandseksportør. – 6+ er litt lavere, legger han til.

– Vi har kjøpt 700 tonn på den prisen. Vi er ferdigkjøpte. Det er en oppgang på en krone.

Spekulert
Hovedvekten av dagens handel synes gjort like under 70 kroners grensen.

– Det blir spekulert i priser over 70 kroner, men jeg ser ikke hvordan det skal forsvares. 67-69 kroner, avhengig av om det er nord eller sør, kommenterer en laksetrader om prisen.

– Det har vært en trå uke å selge på, så egentlig burde ikke prisen opp i det hele tatt, mener han.

– Alt blir forsvart på lavt volum, men en får ut fisken, legger han til.