Ny leder på plass i Folla Maritime skal snu skuta

Nyheter
0

Bygger forsterket organisasjon.

Otto Sjølien (49) er ny daglig leder i Flatanger bedriften Folla Maritime. Han blir formelt ansatt i investeringsselskapet Flatholmen, som er største eier i Folla Maritime.

Han har vært styremedlem i selskapets styre i flere år. Folla Maritime har i flere år slitt økonomisk, og har tapt nesten åtte millioner i løpet av en periode på fem år.

Storsatsning i Flatanger
I Flatanger er et nytt moderne anlegg under oppføring for Folla Maritime Service. Verftet produserer nybygg og utfører service for oppdretts- og havbruksflåten, og satser nå med et nytt topp moderne anlegg som er under oppføring, skriver selskapet i en pressemelding.

Folla Maritime.

Anlegget vil bidra til betydelig kapasitetsøkning både for selskapets nybygg- og service aktivitet. Det nye anlegget eies av Storlavika Eiendom hvor Bjørøya Holdinger eier.

Styrker organisasjonen
Sjølien har erfaring fra ledende stillinger fra flere ulike industriselskaper, herunder fra Orkla-konsernet og senere flere betydelige industriselskaper i Namdalen.

– Jeg har så vidt kommet i gang og gleder meg enormt til være med å utvikle dette sammen med teamet i Folla Maritime Service. Fasilitetene og rammevilkårene for verftet har ikke vært de beste de senere år, og det nye anlegget vil gi et voldsomt løft og helt andre forutsetninger, sier Sjølien.

Viktige satsingsområder
Selskapet produserer nybygg, leverer servicetjenester, samt har en avdeling for megling/formidling av brukte fartøy.

– Vi tror først og fremst at det er servicesiden som vil vokse. Kombinasjonen nybygg, service og formidling av brukte fartøy, er en styrke som våre kunder verdsetter, sier Sjølien.

– Vi er svært fornøyde med at Sjølien går inn i lederrollen i Folla Maritime Service, sier styreleder Thomas Geving.

– Vi satser nå kraftig med nytt og moderne anlegg og bygger organisasjonen for å ta dette videre. Sammen med et team med lang erfaring i bransjen, er vi trygge på at dette blir en bra løsning for selskapet, sier Geving i pressemeldingen.

Det nye anlegget vil tas i bruk i mars/april 2022.