Ny Fjordlaks-brønnbåt vil drives av Intership

Nyheter
733

Fjordlaks Aqua har, som iLaks tidligere har omtalt, gjennom sitt heleide datterselskap Aqua Shipping, kontrahert en brønnbåt med ett brønnvolum på 1400 kubikkmeterhos Vard, for levering medio 2018.

Intership har vært sentral i design- og kontraktsarbeidet og skal forestå byggeoppfølgingen. Intership vil etter ferdigstillelse ta båten inn i en fem årig bareboat-avtale fra Aqua Shipping og videre et time charter på fem år mot Fjordlaks Aqua.

Profesjonell partner
– Med denne strukturen oppnår vi at driften av fartøyet skjer av en profesjonell partner som har fullt ansvar for drift, vedlikehold og kvalitet på tjenesten. I prosjektfasen har det vært nødvendig og betryggende å ha med Intership med flåtesjef Kjetil Opshaug som prosjektleder. Sluttføringen av design og kontrakt er krevende og komplisert og fordrer en profesjonell partner som Intership, sier Roger Hofseth, administrerende direktør i Fjordlaks Aqua.

Dette blir brønnbåt nummer fem for rederiet Intership, som startet sin operative aktivitet i april 2014. Foruten denne båten til Fjordlaks Aqua, opererer de en båt for Grieg Seafood i Finnmark, en båt for Marine Harvest i Skottland og to båter for Marine Harvest i Canada.

Referanse
Selskapet har dermed på kort tid rukket å bli en betydelig brønnbåtaktør.

– Vi er glade og stolte over å ha blitt valgt som partner av Fjordlaks Aqua i dette prosjektet. Vi tror at flere oppdrettere vurderer samme struktur som Fjordlaks Aqua nå har valgt, og de blir en god referanse for oss, sier administrerende direktør i Intership, Ole Peter Brandal.

Fra venstre Trond Håkon Schaug-Pettersen, Ola Holen, Roger Hofseth, Ole Peter Brandal og Kjetil Opshaug.