Gunnar Hamarsland (54) tok i april over jobben som fabrikksjef på Mowi Herøy på Helgeland etter Jan Erik Kvingedal.
Bergenseren har jobbet i Mowi i tre år, og før det var han ansatt i nærmere 35 år i Lerøy. På spørsmål fra iLaks om hvorfor han takket ja til stillingen på Mowi Herøy, svarer Hamarsland:
– Jeg kjenner denne enheten fra tidligere og har alltid vært fascinert av «drivet» og engasjementet til kollegaene mine. Videre så er det antagelig en av de mest spennende jobbene i næringen vår når det kommer til utvikling og vekst i fremtiden.
Han forteller at produksjonen ved fabrikken har gått «omtrent som normalt» under koronakrisen.
– Det er lagt ned, både lokalt og sentralt, et stort arbeid for å redusere risiko for å bli rammet, understreker Hamarsland.
I februar fortalte iLaks at fabrikken på Herøy skulle gjenoppta filetproduksjonen etter at den stoppet opp i 2011. Årsaken til dette var at oppdretteren ønsket å produsere merkevaren «MOWI Pure» ved fabrikken.
– Det er med glede vi kan bekrefte at filetproduksjonen er akkurat startet opp. Produksjonsvolumene er ikke de største enda, som naturlig er i en oppstartsfase, men kan love at her blir det aktivitet, avslutter Hamarsland.