Ny Cermaq-båt skal brukes i iFarm-programmet

Nyheter
0

Risnes Marne Craft har overlevert «Helldal».

Under årets AquaNor fikk Cermaq overlevert et nybygg i form av 15 metringen «Helldal» fra Risnes Marine Craft i Rosendal. Det var byggnummer 224 som skiftet eier og søsterfartøyet Bygg 225 «Langøy» er ventet levert like i kjølvannet av «Helldal».

Fartøyene skal benyttes i Cermaq sitt utviklingsprogram iFarm hvor hver enkelt fisk i merd blir identifisert og får individuell oppfølging gjennom hele vekstperioden.

«Helldal» er en lokalitetsbåt med ytre mål 15x8m og har en 41 tm dekkskran og to stk nokkevinsjer. Kran og hydraulisk system er levert av Marine Fabrication, fremgår det av en pressemelding.

Fartøyet skal i første omgang operere Vesterålen.

Styrehuset er et utpreget moderne design med digitale løsninger for skipper og mannskap. Navigasjonsutstyr er levert av Furuno og Simrad.

Det er lagt vekt på rene flater og enkelt industrielt design i rom. Maskinrom har ståhøyde og vedlikeholdsvennlige løsninger.

Fremdriftsmaskineriet fra Nogva er basert på to stk. Scania DI13 motorer, Nogva gir og vribare propellere. Det er installert en Nogva hjelpemotor.

Fartøyet har store integrerte ferskvannstanker for en innebygget spyle og rengjøringsenhet og har stor ryddig dekksflate.