Ny administrerende direktør i Witzøe-familiens investeringsselskap

Nyheter
1084

Tidligere Orkla-sjef Bjørn M. Wiggen blir ny administrerende direktør i Kverva.

Wiggen har i flere år vært partner i Witzøe-familiens investeringsselskap Kverva, som eier halvparten av SalMar-aksjene. Nå overtar Wiggen det overordnede ansvaret for plassering av kapital, strategiske valg og organisasjons- og lederutvikling i Kverva.

Wiggen erstatter Helge Moen, som nå skal være ansvarlig for for datterselskapet Kverva Finans, og dermed pengeplasseringer, analyse og strategisk rådgivning.

Thomas Jessen fortsetter som leder for Kverva Industri.

– Vi tilpasser oss at konsernet har endret karakter til å bli et betydelig større industriselskap med flere større forretningsområder. Behovet for å ha ressurser dedikert til å følge opp de ulike områdene i kombinasjon har økt, sier Wiggen i en pressemelding om endringene, ifølge Adressa.

Nylig ble det kjent at investeringsselskapet Salvesen & Thams, som Wiggen har bygd opp de seneste årene, skal forvalte investeringene til Witzøe-selskapet GMW Venture. Samtidig blir Witzøe-familien hovedeier i Salvesen & Thams med 34 prosent av aksjene, og skyter inn 200 millioner kroner i ny aksjekapital.

Gustav Witzøe jr. slutter i Kverva for å konsentrere seg om modellkarrieren i New York.