Ny 170 meter lang havfarm sikret finansiering

Nyheter
0

Har booket byggeavtaler med flere verft.

Skipsklassifiseringsselskapet RINA kunngjør idag prinsippgodkjenning av et nytt konsept av offshore oppdrettsfartøy. Oppdrettsskipet ”Ocean Ark” er utviklet av Ocean Arks Tech of Chile (OATECH) i henhold til RINA Rules og Marpol, Solas og IMO regelverk.

”Ocean Ark” kan unnslippe marine hetebølger, algeoppblomstring og stormer – oppdrettsnæringens tre akilleshæler – og øke verdens fiskeproduksjon uten å øke presset på fiskebestander og kysthabitater, fremgår det av en pressemelding.

Åpent hav
– Bærekraft er en sentral strategisk pilar hos RINA, men dette handler ikke bare om å redusere karbonutslipp. En bærekraftig matproduksjonskjede er også nødvendig for å dekke en økende global etterspørsel etter ernæring. Vi tror akvakultur i åpent hav er en løsning som vil hjelpe for fremtiden, sier RINA Marines sjefingeniør for Nordvest-Europa, Patrizio Di Francesco.

”Ocean Ark”. Illustrasjon: Ocean Arks Tech of Chile

Kunstig intelligens
Oppdrettsfartøyet er en selvgående, AI-assistert trimaran med lavt utslipp, 170 meter lang og 64 meter bred. Kunstig intelligens og selvrensende fiskemerder av kobber skal bidra til å sikre fiskens helse og velferd. Finansiering er sikret for flere enheter, og intensjonsavtaler er signert for å bygge flere Ocean Arks er signert med en rekke verft, herunder China Merchants Industry Holdings, Tersan og CIMC Raffles.

”Ocean Ark” har en produksjonskapasitet på 4.000 tonn biomasse.

– Dette er et uvanlig fartøy. Dens AiP presenterer en milepæl for både oppdrettsnæringen og for klassifiseringen av skip med ukonvensjonell design. Det er en innovativ tilnærming til bærekraftig høsting av fisk for å sikre matsikkerhet og suverenitet, og en tilnærming som kan revolusjonere fiskeoppdrett for fremtiden, konkluderte Di Francesco.