NTS øker NRS-budet – til 240 kroner per aksje

Nyheter
0

Priser egenkapitalen til 10,56 milliarder kroner. 

Helge Gåsø og NTS har så langt fått en heller mager fangst av aksjer i den pågående overtakelsesprosessen av oppdrettskonkurrenten Norway Royal Salmon (NRS).

Nå endres strategien.

Øker
NTS har onsdag inngått avtale om kjøp av til sammen 378.883 aksjer i NRS til 240 kroner per aksje. Av aksjene er totalt 95.529 aksjer ervervet fra nærstående av daglig leder Harry Bøe i NTS, og 39.384 aksjer ervervet fra styreleder Odd Reidar Øie og nærstående av ham.

NTS eier dermed direkte og indirekte, hensyntatt tidligere aksjekjøp fra Gåsø Næringsutvikling og aksjer ervervet i markedet i tilbudsperioden, til sammen 36,9 prosent av utestående aksjer og stemmerettigheter i selskapet.

Ny frist
Som en følge av det nylige kjøpet til 240 kroner per aksje, vil prisen i det pliktige tilbudet økes tilsvarende. Aksjeeiere i selskapet som allerede har akseptert tilbudet vil også bli begunstiget av økningen av budet, opplyser NTS i en børsmelding onsdag kveld.

Endringen innebærer også at akseptperioden forlenges med ti dager, til 26. august.

Onsdag ettermiddag stoppet børshandelen i NRS på en aksjekurs på 209 kroner. Den nye utviklingen legger til rette for et kraftig hopp i kursen så snart børsbjellen ringer inn dagens handel torsdag morgen.

All time high for NRS-aksjen ble nådd i begynnelsen av januar ifjor – på 249,60 kroner.

Kilde: Infront