NRS kan komme til å droppe slakteri i Tromsø på grunn av oppdrettsvedtak

Nyheter
2270

Konsernsjef i Norway Royal Salmon (NRS), Charles Høstlund, sier selskapet er både overrasket og skuffet over vedtaket i Tromsø kommunestyre.

I oktober skrev iLaks at NRS vurderer flere beliggenheter hvis selskapet bestemmer seg for å bygge et eget slakteri. En av lokasjonene som er vurdert er i Tromsø kommune, nærmere bestemt Tønsnes/Tønsvika, rundt 15 kilometer nordøst for Tromsø sentrum.

Onsdag vedtok i kommunestyret at Tromsø kommune ikke skal tillate flere oppdrettskonsesjoner, og at eksisterende konsesjoner ikke forlenges uten at de drives i lukkede anlegg.

Ifølge Charles Høstlund i NRS vil dette ha innvirkning på deres planer i området, skriver iTromsø.

– Som selskap er vi avhengig av forutsigbarhet og det er helt klart at vedtaket kan få betydning for vår lokasjonsplanlegging, dersom vi går videre med planen om å bygge et eget lakseslakteri, sier Høstlund til avisen.

Høstlund sier selskapet er overrasket over at vedtaket, og er kritisk til at det er lagt stor vekt på utviklingen av landbasert oppdrettsteknologi, som enda ikke er ferdig utviklet.

– Vi har delt Tromsø kommunes tanker om at det er stort potensial for utvikling innen sjømat i området. Men skal man utvikle næringa og skape nye arbeidsplasser, så kan ikke vi se at det skal skje ved å bygge landbasert oppdrett i Tromsø.