Norway Royal Salmons virksomhet i sør vurderes solgt: – Jeg kan bekrefte at det er diskusjon med flere aktører

Nyheter
1381

Per Even Hauge, leder for sjømat-teamet i DNB Markets, sier målet er å avklart hva som skjer med Norway Royal Salmons Region Sør i løpet av høsten.

Da NRS la fram resultatene fra første kvartal i mai, kom det fram at Region Sør dro ned resultatet. Konsernleder i NRS, Charles Høstlund, var tydelig misfornøyd og sa at selskapet ikke hadde klart å utnytte potensialet som lå i regionen.

Samtidig ble det kjent at NRS vurderte strategiske alternativer for regionen og selskapet hentet inn DNB Markets for å bistå i denne prosessen.

Per Even Hauge. FOTO: LinkedIn

Et av alternativene som nå vurderes er å selge virksomheten.

– Det er en prosess som har startet nå, og hvor salg er et alternativ. Jeg kan bekrefte at det er diskusjon med flere aktører om et eventuelt salg, sier leder for sjømat-teamet i DNB Markets, Per Even Hauge, til iLaks.

– Jeg ønsker ikke så si hvor mange aktører det er snakk om, men det er aktører som har strategiske interesser i denne regionen, fortsetter han.

Avklaring til høsten
Hauge sier at det normalt tar to til tre måneder å konkludere en transaksjon.

– Man ønsker jo minst mulig usikkerhet for selskap og ansatte, og en avklaring så raskt som mulig. Målet er å få avklart prosessen i løpet av høsten, sier Hauge.

Han vil ikke spekulere så mye i hva eventuelt virksomheten blir solgt for.

– Det er naturlig at potensiell kjøpere ser på hvordan tilsvarende selskaper er verdsatt på Oslo børs. Utover det er det vanskelig å ha en klar formening. Noen selskaper vil ha store synergier, og vil dermed være villig til å strekke seg langt for å kjøpe seg vekst i regionen. Det er lenge siden en så stor lisens portefølje var på markedet og mange aktører vil nok bruke mye tid på å evaluere muligheten, sier Hauge.

Norway Royal Salmons (NRS) finansdirektør Ola Loe. FOTO: Andreas Witzøe

Vil ikke spekulere i verdi
Pressekontakt og finansdirektør i NRS, Ola Loe, sier til iLaks at han ikke har så mye mer å tilføye enn hva konserneleder Charles Høstlund sa i forbindelse med kvartalspresentasjonen.

– DNB Markets sonderer altså flere alternativer, der salg er et av disse, sier Loe.

Han avkrefter at det er noe nytt.

– Vi har knapt startet med prosessen, som startet i etterkant av kvartalspresentasjonen. Vi er helt i startfasen, sier Loe.

Loe ønsker heller ikke å spekulere i hva verdien vil bli ved et eventuelt salg.

– Jeg har ingen formening om dette, avslutter Loe.