Norske investorer vil produsere 30.000 tonn laks i lukket anlegg i sjøen ved tidligere hummeranlegg i Maine

Nyheter
1308

American Aquafarms har sikret seg eiendom på den amerikanske østkysten.

I en pressemelding skriver American Aquafarms at de har inngått en avtale om å kjøpe Maine Fair Trade Lobster sitt anlegg på 12.000 kvadratmeter i Gouldsboro, Maine.

Det nye selskapet er i ferd med å etablere klekkeri, oppdrettsanlegg og et prosessanlegg for laks der. Selskapet har et produksjonsmål på 30.000 tonn laks i sin første fase.

«Vår neste generasjons teknologi adresserer store utfordringer i den tradisjonelle havbruksnæringen, gjennom bruk av et miljøvennlig lukket oppdrettsystem som vil sette en ny standard for oppdrett av fisk i USA,» skriver selskapet.

American Aquafarms’ administrerende direktør er grunnlegger Mikael Rønes, grunnleggeren av investeringsselskapet Global med base i Trondheim. Han er også grunnleggeren av torskeoppdretteren Norcod. Eirik W. Jørs, grunnlegger og tidligere administrerende direktør i et nordisk verdipapirfirma, er selskapets visepresident.

American Aquafarms er for tiden finansiert gjennom en investorgruppe fra Norge, og har hittil ikke søkt ekstern kapital, heter det.

«Selskapet har imidlertid allerede blitt kontaktet av flere investorer som har vist interesse for prosjektet, og American Aquafarms vil nå sammen med rådgivere gå inn i en dialog med potensielle strategiske investorer for fremtidig kapitalisering av selskapet.»