Norsk sølv i Bocuse d’Or

Nyheter
605

Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst, og i kveld tok Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, andreplassen i Lyon. I alt konkurrerte 24 land i finalen i Bocuse d’Or.

Det norske teamet består av kandidat Christophers W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun (Feinschmecker).

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or i kveld:

  • Gull: USA
  • Sølv: Norge
  • Bronse: Island
  • Beste commis: Frankrike
  • Beste tallerkenrett: Frankrike
  • Beste fatrett: Ungarn

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, hvor over 65 land deltar.

Norges 12 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.