Lakseslakteri investerer i ny teknologi for 20 millioner kroner

Nyheter
3282

Den islandske utstyrsprodusenten Skaginn 3X har inngått en avtale med Kråkøy Slakteri om levering av et «Sub-chilling-system». Forventet levering av systemet er i slutten av 2018.

Avtalen ble signert 19. juni av Roger Sørgård og Thomas Williksen fra Kråkøy Slakteri, sammen med Skaginn 3X sin representant Ragnar Gudmundsson.

Dette er den andre avtalen om levering av «Sub-chilling-system» til norske lakseprodusenter i år. Grieg Seafood i Alta sitt «Sub-chilling-system» ble ferdigstilt i april 2017.

Systemet som skal leveres Kråkøy Slakteri vil ha en kapasitet på hele 25 tonn laks pr. time og vil være det største «Sub-chilling-systemet» levert av Skaginn 3X.

Fokus på kvalitet

Kråkøy Slakteri, som ligger i Roan i Sør-Trøndelag, spiller en viktig rolle i lokal lakseprosessering, og selskapet har besluttet å investere i nytt utstyr som en del av planene om å øke sin samlete produksjonskapasitet.

Kråkøy Slakteri jobber for selskaper som Måsøval Fiskeoppdrett og Norway Royal Salmon (NRS).

Roger Sørgård er eier og administrerende direktør i Kråkøy Slakteri.

Roger Sørgård, Daglig leder i Kråkøy Slakteri. FOTO: Skaginn 3X

– Vi er stolte over å være en av de første lakseprosesseringsselskap som implementerer denne nye teknologien. Ved å behandle fisk ved våre anlegg vil vi i fremtiden kunne sørge for ekstra verdi til våre kunder, fordi produktet vårt vil ha mye lengre holdbarhet sammenlignet med tradisjonelle metoder og vil ha en overlegen kvalitet. For våre eksportører ser vi at vi kan redusere mengden is som blir brukt, spesielt for fisk som vi sender med fly. Vi kan redusere den fra 3 kg per eske til 0,5 kg per eske, noe som vil redusere kostnadene for hver forsendelse betydelig, sier han.

Intervju med prosjektleder i Kråkøy Slakteri, Thomas Williksen.