Norsk Fisketransport kjøper Fosnavaag Wellboat

Nyheter
1314

Dette innebærer kjøp av selskapets tre brønnbåter, videreføring av kontrakt med skotsk kunde, samt overtakelse av arbeidsgiveransvar for 35 sjøfolk.

Investeringen har en ramme på 500 millioner kroer, og vil bli gjennomført 2. januar 2015.

Norsk Fisketransport overtar en moderne fartøyflåte som omfatter brønnbåtene «FS Stormy» (byggeår 2014, lastekapasitet 3.200 m3), «Viktoria Viking» (2010, 1.050 m3) og «Viktoria Lady» (2006, 1.000 m3). Investeringen gjør at Norsk Fisketransport AS totalt vil eie og operere ni brønnbåter. Selskapets tiende fartøy, nybygget «Namsos» (3.200 m3), skal leveres fra verft i september 2015 og har en prislapp på om lag 280 millioner kroner.

– Denne investeringen vil befeste vår posisjon som ett av de tre ledende brønnbåtrederiene i verden og representerer en forsterket satsing på havbruksnæringen for NTS-konsernet. Vi er glade over å ha kommet i mål med handelen og ser fram til å ønske 35 nye kollegaer velkommen til Norsk Fisketransport på nyåret, sier adm. direktør i Norsk Fisketransport, Espen Ledang.

Gründer og viseadministrerende direktør, Harry Bøe sier i en kommentar: – Foruten en kapasitetsøkning på om lag 70 prosent, gir investeringen oss mulighet til å etablere oss i det skotske markedet. Vi har klare vekstambisjoner for brønnbåtvirksomheten, noe denne investeringen – den desidert største i selskapets ti årige historie – er et tydelig bevis på.

Bøe er en av de største eierne i det børsnoterte konsernet NTS ASA gjennom sitt eierskap i Namsos Invest AS. Torghatten-konsernet og Amble Investment AS kompletterer listen over de tre største aksjonærene i NTS ASA.

Norsk Fisketransport AS omsatte i 2013 for 299 millioner kroner og oppnådde et årsresultat på 52,4 millioner kroner. De tre nye fartøyene antas å representere en årlig omsetning på cirka 100 millioner kroner.