Nordlaks’ nye konsernsjef ble overrasket over å bli spurt om å bli ny toppsjef i selskapet. – Han er unik, sier Inge Berg

Nyheter
1760

Påtroppende konsernsjef i Nordlaks, Eirik Welde (42), sier han tar over jobben etter en som «har imponert han stort». 

Tirsdag ble det klart at Inge Berg gir seg som toppsjef i Nordlaks – 30 år etter han startet i jobben. Inn kommer tolv år yngre Eirik Welde, som siden 2012 har vært administrerende direktør i Nordlaks Smolt.

– Jeg ble litt overrasket da jeg ble spurt, sier Welde til VOL. Han er opprinnelig fra Kvæfjord, men bosatt i Harstad. Det kommer han også til å være når han fra 1. januar overtar stafettpinnen etter Berg.

Til avisen sier Welde hva som vil bli prioritert fremover.

– Vi er en produksjonsbedrift med mange ansatte. Dermed vil det også være fokus på en god og sunn drift. Han legger også til at han ønsker å bidra til å videreutvikle havbruksnæringen i Nord-Norge.

Inge Berg begrunner hvorfor nettopp Welde ble valgt til ny leder.

– Eirik er helt unik. I tillegg til at han er utdannet som veterinær og har en forståelse for det biologiske, har han blant annet også opparbeidet seg en forståelse for de tekniske aspektene ved oppdrett og særlig smoltproduksjon. Han er meget dyktig på data, og har høy økonomisk kompetanse, sier Berg, og legger til:

– Han har vært ute i felten og vet dermed hvordan ting fungerer. Det å tenke helhet i konsernet kommer til å bli veldig viktig.